مقایسه انواع اپلیکیشن های موبایل (نیتیو، هیبرید و وب اپلیکیشن)
مقایسه انواع اپلیکیشن های موبایل
تو این مقاله میخوایم انواع اپلیکیشن های موبایل از نظر ساختار رو براتون بگیم و هر کدوم رو به طور خلاصه براتون توضیح بدیم و مقایسه کنیم. هر کدوم از شما میتونین با توجه به انتظاراتی که از اون اپلیکیشن دارین ، دانشی که تو کد نویسی دارین و زمانی که میتونین صرف ساخت اپلیکیشن دلخواهتون کنین ، یکی از این نوع اپلیکیشن هارو انتخاب کنین …
اگه توضیح بیشتری از هرکدوم از این انواع اپلیکیشن لازم داشتین ، توضیحات کامل به علاوه ی مزایا و معایبشون رو توی مقاله مربوط به خودشون براتون گذاشتیم …
انواع اپلیکیشن های موبایل
اپلیکیشن های موبایل از نظر ساختاری به سه دسته تقسیم میشن :
- اپلیکیشن های بومی یا نیتیو (Native) : تو این مدل برای هر سیستم عامل باید کدنویسی جداگونه و مخصوص همون سیستم عامل انجام بشه مثلا اسنپ و دیجی کالا از این مدل هستن و تو گوشیای های اندروید یا iOSبا دو زبان مختلف نوشته شدن. این مدل متداول ترین نوع اپلیکیشنه و بیشتر شرکت ها به دلیل مزایایی که داره ترجیح میدن برنامه هاشونو به صورت بومی یا نیتیو بنویسن …
مزایا و معایب این مدل : مقاله ” آشنایی با برنامه نویسی اپلیکیشن های نیتیو موبایل + مزایا و معایب ”
- وب اپلیکیشن ها : این مدل اپلیکیشن ها برای اجرا نیاز به دانلود یا ذخیره شدن رو دستگاه رو ندارن و رو مرورگر هایی مثل کروم یا فایرفاکس باز میشن. اگه میخواین با یه راه به صرفه محتوای خوب در اختیار کاربر بذارین این اپلیکیشن ها انتخاب خوبین، ولی اگه تجربه کاربر براتون مهمه بهتون پیشنهاد می کنم از اپلیکیشن هایی استفاده کنین که تعاملی تر باشن و حس بهتری برای کاربر ایجاد کنن…
مزایا و معایب این مدل : به زودی
- اپلیکیشن های ترکیبی یا هیبرید (Hybrid) : این مدل اپلیکیشن ها درواقع ترکیبی از اپلیکیشن های بومی و اپلیکیشن های وب هستن. محبوبیت این اپلیکیشن ها برای اینه که تو چند سیستم عامل کار می کنن و اصطلاحا قابلیت کراس پلتفرم دارن، ینی با یکبار کد نویسی قابلیت اجرا تو چندتا سیستم عامل رو دارن و این ینی صرفه جویی تو زمان…
مزایا و معایب این مدل : به زودی
هیبرید ، نیتیو یا وب اپلیکیشن
خب حالا میخوایم یجورایی ویژگی های این اپلیکیشنارو باهم مقایسه کنیم. البته ما فقط یه دید کلی از این اپلیکیشنا بهتون میدیم و در نهایت شمایین که باید انتخاب کنین. چون این انتخاب به خیلی چیزا بستگی داره، مثلا اینکه کیفیت کارتون براتون مهم تره یا زمانی که صرفش می کنین؟ هزینه براتون مهم تره یا جذب کاربر؟
باید ببینین بازار هدفتون چه کاربرایی با چه ویژگی هایی هستن و چه انتطاراتی ازتون دارن و شما برای جذب اونا چقدر حاضرید هزینه و زمان صرف کنین … ؟
قدیما اینجوری بود که هرکی میخواست یه کسب و کاری راه بندازه به این فکر می افتاد که برای کارش یه وب سایت بزنه، خب این الانم فکر خوبیه و ولی کافی نیست، چون وب سایت به تنهایی پاسخگوی انتظارات کاربر و پیشرفتایی که هرروز تو تکنولوژی میبینیم نیست …
اول بریم سراغ اپلیکیشنای نیتیو و وب…
مقایسه اپلیکیشن های نیتیو و وب
خب وب سایت ها رو همه سیستم عامل و گوشیا باز میشن و لازم نیست از جایی دانلود بشن این ینی هزینه کمتر، برعکس اپلیکیشنای نیتیو که برای هر سیستم عامل کد جداگونه نوشته شه و هزینه بیشتری داره …
ولی از طرفی هم اپلیکیشنای وب کاملا وابسته به مرورگرها هستن و بخاطر همینم امینت بالایی ندارن، درحالیکه اپلیکیشنای نیتیو هم امنیت بالاتری دارن هم کاربر پسند ترن، چون یه سری استانداردا برای طراحی UI دارن که تو اپلیکیشنای وب وجود نداره …
حالا بریم سراغ اپلیکیشنای نیتیو و هیبرید…
مقایسه اپلیکیشن های نیتیو و هیبرید
این دوتا درکل خیلی شبیه همن ولی چون هیبرید از نظر فنی برپایه وب هست و یکبار کدها باید تو مرورگر اجرا بشن ، پس بازدهیش نسبت به نیتیو کمتره. در کل درسته که اپلیکیشنای وب و هیبریدی هزینه کمتری دارن ولی بیشتر هم در معرض مشکلاتی هستن که باعث هزینه های بیشتری میشه…
در عوض توسعه اپلیکیشنای هیبرید نسبت به نیتیو هم راحتتره و هم سریع تر چون فقط یکبار کد مینویسن و جاهای مختلف اجرا میشه …
از طرف دیگه تو نیتیو شما برای هر سیستم عامل باید دانش برنامه نویسی اون سیستم عامل رو بلد باشین که کسب این مهارت ها زمان زیادی لازم داره و کد نویسی جداگونه هم هزینه بالایی داره، ولی بجاش چون اختصاصی تره سرعت بالاتر و هم تجربه کاربری بهتری نسبت به هیبرید داره، تازه نیتیو به صورت آفلاین هم مورد استفادس …
حالا دیگه انتخاب نهایی با خودتون … 😊